5tipov ako predať nové auto

Je predaj komplikovaný, alebo len predajcovia? Chcete predať viac aut? Princípy a návody, ako predať nové auto.5 tipov, ako predať nové auto.

Ako predať auto zo „shoowroomu“

Chcem sa podeliť o jeden obchodný príbeh (case study), ktorý sa mi stal. Bol som sa pozrieť, ako sa predávajú  nové autá v jednom nemenovanom autosalóne. Dnes na trhu je možné vybrať naozaj zo širokej palety aut a možnosti, že akú stratégiu použijete pri predaji je len na vás. Nové auto strednej kategórie nie je ťažké  predať, ale tak, ako to popíšem v tom to blogu, je naozaj nevídané. Cestovanie autom je dnes, žiaľ už nevyhnutným. Veľa firiem, ale aj bežný smrteľník pri kúpe si už nepozerá len na parametre nového alebo starého auta, ale pozerá aký servis dostane, ako sa firma stará o ekológiu a recykláciu a posledným faktorom je cena. Na to, aby som mohol dať nejaké tipy, ako predať auto, som sa rozhodol, že osobne sa pozriem čo „vyvádzajú obchodníci“.

Kupujem nové auto

Firma sa zaoberá s predajom nových aut, ako aj servisom. Šéf firmy ma poznal a požiadal, aby som otestoval schopnosti nových predajcov. Keď som prišiel do predajne, predstieral som, že kupujem auto a sledoval  predajcov, ako oslovujú kupujúcich, ako reagujú, hlavne ako predávajú. Krásna predajňa, všade čistota. Tie nové autá boli dokonale na svietené. Neviem, kto a ako zariadil ten to obchod, kto navrhoval osvetlenie, ale ten koncový dojem bol úchvatný. Tie autá vyzerali oveľa väčšie, ako naozaj sú. Tie farby boli… Ak by som to zjednodušil, tak VAUUUU efekt. Predajcovia boli veľmi elegantní. Najlepšia správa je, že bol veľký pohyb ľudí, myslím tým kupujúcich. Nechápal som, čo tu vlastne robím. Ako je možné, že predaj nových áut v takom to prostredí je ťažké.

5tipov ako predať nové auto

Mať či nemať zlého predajcu

Šéf ma posadil, dal mi priniesť kávu, a odišiel. Pozoroval som, čo sa bude diať. Nový predajca ( veľmi atraktívna elegantná dáma, si sadla s klientom) a začala predávať. Prvá veta ktorú povedala, ako budete platiť? Žiadne zdvorilostné otázky, aký máte deň? Kde ste zaparkovali? Nič také  sa nestalo. Hotovosť, žiadny leasing. To auto, čo máte vonku bude dobré.

 Boli ste sa pozrieť vedľa nás je Fiatka, teraz majú zľavy? „Potrebujem okamžite pick up, musím dodať zeleninu. To auto, čo máte vonku bude dobré.“ Nakoniec to zákazník vzdal. Odišiel za šéfom, ktorý mu dal podpísať zmluvu a zákazník odišiel na novom aute. Irónia je, že mladá elegantná dáma robila všetko, aby nepredala.

Ako postupovať pri predaji aut?

  • Prvý dojem môžete urobiť len raz. Udržiavajte čistotu, dávajte pozor na to, aby nič nebolo zaprášené a buďte elegantný.
  • V predajniach sa naučte osloviť potenciálneho zákazníka. Pozdravte sa, a začnite komunikovať s kupujúcim. Ako vám môžem pomôcť? Najhoršia otázka, akú môžete dať.
  • Nikto nemá rád, keď sa mu vnucuje nejaký predajca.
  • Ďakujem, iba sa pozerám, a s predajom ste práve skončili.
  • Máte presnú predstavu o tom čo hľadáte, alebo potrebujete poradiť?
  • Odídete na tom to aute?

Tieto otázky sú oveľa vhodnejšie ako:“ ako Vám môžem pomôcť. “ Ak potrebujete poradiť, ako sa pýtať, ktoré otázky sú v hodné, spísať obchodný manuál pre predajcov, kontaktujte nás na drafi@skoleniepredajcov.sk

Mali by ste si uvedomiť, že predaj má iba niekoľko fáz, ako : oslovenie- prezentácia-uzatvorenie predaja-alebo cenová ponuka. Ak iba jednu nezvládnete, tak s predajom ste skončili.

Súvisiace články: 4 hacky na zvýšenie predaja, techniky predaja, predajné technik v praxi, ako zvýšiť predaj maloobchode, psychológia predaja v príkladoch psychológia predaja v praxi.

uzarvoriť predaj

Naučte sa uzatvárať predaj

Naučte sa uzatvárať obchodné prípady. Presne musíte vedieť v ktorej fáze jednania musíte uzatvoriť predaj a ako. Pri prezentácií produktu, pri komunikácií s klientom. Nezabudnite pozorovať neverbálnu komunikáciu.

Nikdy nehovoríme o konkurencii negatívne. Keď zákazník nehovorí o konkurencii, vy ako predajca už vôbec nezačnete tému“ konkurencia“.

Ako príklad vám môžem uviesť: ak cez víkend pôjdete nakupovať na trh, a bude tam babka ktorá predáva jablká. Opýta sa: „koľko jabĺk potrebujete? Zoberiete aj hrušky, alebo vám stačia jablká?“  Nekomplikujte predaj, lebo predaj nie je komplikovaný, len ľudia. Kupujúci musí vidieť hodnotu produktu

Techniky telefonovania

Návody a tipy, ako volať do novej firmy, ako znížiť riziko odmietnutia. Získajte zručnosť, ako predávať a dohodnúť stretnutie s novým klientom, ako predať cez telefón.

Obchodné predajné ručnosti

Staňte sa obchodníkom za 2 dni. Ako získať zákazníka, ako uzatvoriť obchod v B2B a B2C, ako vyjednať obchodné podmienky a získať viac akvizícií za cenu jedného kávovaru.

Ako robiť obchodné prezentácie?

Naučíme vás, ako osloviť zákazníka, zvýšime efektivitu predaja, ako robiť prezentácie ktoré zarábajú. Žijeme v dobe prezentácií, budťe ziskový už dnes.

O koľko peňazí prichádzate?

O koľko peňazí prichádzate?

  • Koľko vás stojí jeden zamestnanec? Výplata, odvody, telefóny, služobné autá, uniformy.
  • Koľko vás stojí samotná predajňa? Vykurovanie, v lete chladenie(klíma). Dnes na trhu je naozaj široká paleta produktov a služieb a ľudia, platiaci klienti nechajú peniaze o predajcov, korí okrem znalosti produktov, poznajú psychológiu predaja, verbálnu a neverbálnu komunikáciu a vedia v každej situácii adekvátne zareagovať.
  • Ako reagujú vaši obchodníci?
  • Ako ich pripravujete na predaj?
  • Stačí znalosť produktov, alebo za úspešným predajom je niečo viac?
  • Máme 18 ročné skúsenosti s predajom a 100 % garanciu. Ak nie ste spokojný vrátime vám peniaze. Zistite voľné termíny školenia.

Mohlo by vás zaujímať:


Newsletter