Ako zarobiť peniaze cez internet?

Vývoj technológie úplne zmenili nie len pracovný trh, ale aj život každého jedného človeka na planéte zem. Keby vám niekto povedal roku 1990, že v dnes 2021 bude mať každý „mobilný telefón“  s čím môžete telefonovať, písať listy (myslím tým maily), ďalej môžete využiť na hranie video hier alebo pozeranie filmov, a to tak, že celý prístroj sa zmesti do vačku tak by ste neverili. Po nástupe internetu na globálny trh, sa zmenilo úplne všetko. Internet sa používa takmer vo všetkých oblastiach nášho života, hľadáme si prácu, partnera, školy pre deti, nové recepty alebo si kupujeme a predávame auta, celý náš život s točí okolo internetu. Objavili sa nové profesie, programátori, programoví architekti, internetové firmy, ktoré existujú iba online svete a majú miliónové zisky. Sú ľudia, ktorí platia za internet a sú ľudia, ktorí zarábajú na internete. Do ktorej kategórie chcete patriť vy?  Otázkou je, ako zarobiť peniaze na internete a, čo budete k tomu potrebovať?

Ako zarobiť peniaze v online priestore?

Ak napíšte do google vyhľadávača, „ako zarobiť peniaze“ tak sa vám objaví neuveriteľne množstvo videí, blogov, návodov alebo články z novín. Takmer všetky  majú ten istý problém, a to, že článok vás vedie na kúpu nejakého kurzu alebo školenia s názvom napríklad: „kúpte si školenie 2000 metód, ako zarobiť na internete.“ Aby som nekrivdil tak občas nájdete aj niečo hodnotné, ale väčšina týchto návodov nespĺňa účel a vôbec sa nedostanete k relevantným informáciám.

online príklad

Druhým problémom je, že ak nájdete článok, s ktorým sa naozaj dá zarobiť peniaze, ale nemáte ani potuchy, kde a, ako začať a vôbec tomu nerozumiete. Nie každý sa stane internetovým milionárom, ale zarobiť je možné, ale pripravte sa na to, že to nebude za jeden deň a budete k tomu potrebovať investovať nie peniaze, ale tú najcennejšiu komoditu, a to je váš čas.

Čo budete potrebovať v online priestore, aby ste uspeli?

Čas. Ak ste zamestnanec a pracujete 8-12 hodín denne, tak vašu prácu a váš čas vymieňate za peniaze. Ak podnikáte, tak presne viete, že na začiatku podnikania takmer každý jeden podnikateľ „nestíha. Ak si neviete nájsť čas pri vašich každodenných aktivitách, tak vám to nebude fungovať.

Ak ste dobrí v niektorých oblastiach, profesiách, dobre pečiete, ste dobrý rybár a chcete sa o tom podeliť na internete aj ak sa musíte sa učiť novým dôvodnostiam. Buď sa budete učiť z internetu, alebo si nájdete „odbornú pomoc“ freelancerov, ktorí dokážu veľa vecí  vyriešiť namiesto vás. Napríklad nastavenia na youtube, alebo nastavenia facebook fun page. Ušetrí vám to veľa času.  Ak ste sa rozhodli, že aj tak chcete uspieť na internete, ste ochotný sa učiť a dáte to toho svoj čas, tak ste pripravený na online podnikania.

Čo je affiliate marketing?

Affiliate marketing je nič iné, ako predaj cez províziu produktov inej firmy. Firma má ďalší predaj cez vás a vy máte z predaja provízie. Otázkou je, ako predávať nejaké produkty iných firiem, keď pracuje úplne inej oblasti? V princípe už to robíte, len o tom ešte neviete a nedostávate za to ešte zaplatené. Ako je to možné? Poďme sa na to pozrieť

Affiliate marketing v praxi

Príklad. Narodí sa vám dieťa. Keď je to prvé dieťa, tak zistíte všetko o tom, ako byť dobrým rodičom, na, čo sa treba pripraviť, aké detské choroby sú, ako reagovať na to a podobne. Jedným slovom zistíte, všetko o danej téme. Prečítate si knihu o tom, pozriete videa o vaše pozorovania sa možno podelíte s priateľmi, s rodinou, v škôlke alebo na detskom ihrisku. „Čítala som o tom v jednej knihe s názvom…“ Bola dobrá, určite do poručujem a daná osoba to aj kúpi niekde.  Ak sa o vaše pozorovania podelíte vo „veľkom“ tak si tú knihu kúpi veľa ľudí. Tu prichádza do obrazu internet. Poďme sa pozrieť, aké možnosti máte na affiliate? Blog, video alebo sociálne siete.

Začnite blogovať

Čo je to blogovať? Praxi znamená, že budete písať dobré články o nejakej téme, ktorá je k vám blízka alebo v danej téme ste dobrý. Ak vaše články budú mať úspech, prečíta alebo pozrie veľa ľudí, tak je vysoká pravde podobnosť si niekto niečo kúpi, ale ako?

Affiliate marketing v praxi

Ako zarobiť peniaze z domu?

Príklad začnite písať blog 10 najlepších kníh o výchove dieťati. Keď váš článok bude mať úspech, tak môže tam byť obrázok s knihou, s textom: knihu si môžete objednať v „Martinuse“. Firma Martinus, vás za to odmení s províziou bez toho, aby ste aktívne niekde predávali v obchode alebo na trhu.

Techniky telefonovania

Návody a tipy, ako volať do novej firmy, ako znížiť riziko odmietnutia. Získajte zručnosť, ako predávať a dohodnúť stretnutie s novým klientom, ako predať cez telefón.

Obchodné predajné ručnosti

Staňte sa obchodníkom za 2 dni. Ako získať zákazníka, ako uzatvoriť obchod v B2B a B2C, ako vyjednať obchodné podmienky a získať viac akvizícií za cenu jedného kávovaru.

Ako robiť obchodné prezentácie?

Naučíme vás, ako osloviť zákazníka, zvýšime efektivitu predaja, ako robiť prezentácie ktoré zarábajú. Žijeme v dobe prezentácií, budťe ziskový už dnes.

Čo je potrebné urobiť?

  1. Napíšete článok napr: 10 najlepších kníh o výchove dieťati. Kúpiť si to môžete tu.
  2. Affiliate program= Partnerský systém, alebo Partnerský program.

    Dole na stránke nájdete „Partnerský systém“
  3. Otvorte to a zaregistrujete sa.

  4. Ak si niekto niečo kúpi tak dostanete 7% . Matika nespustí z 100 eur dostanete 7eur. Toto je jednoduchý príklad na Affiliate. Propagovať môžete na youtube alebo na sociálnych sieťach. Je veľmi veľa Affiliate firiema programov.

affiliate príklad

Keď je to také jednoduché zarobiť peniaze prečo to nerobí každý?

Na to, aby si vaše blogy alebo videí pozrelo veľa ľudí, potrebuje poznať veľa vecí. Nie je to nemožné, ale nie je to ľahké. Dnes firmy zamestnávajú, na online svet veľký počet expertov, alebo využívajú agentúry, ktoré sa zaoberajú s digitálnym marketingom.

Na svete je veľa Affiliate firiem, od predaja vitamínov, hier, šiat, bankových produktov, všetko, čo si len viete predstaviť. Je veľa blogérov a youtuberov, ale sme malá krajina a je veľmi ťažké zarobiť veľa peňazí, na takom malom trhu, ale ak dokážete dobre zacieliť vašu skupinu ľudí a dokážete napríklad v angličtine propagovať, tak dokážte oveľa viac ľudí osloviť. Nemusíte sa báť, dá sa to naučiť, ale rozmýšľajte vo veľkom.
Sú aj iné možnosti?
Áno sú, ale je to tak rozsiahla téma, že na to potrebujeme napísať niekoľko blogov.

Slovo na záver:

Nerobte to pre peniaze, ale pre zábavu. 

My sa zaoberáme s iným segmentom, trénujeme predajcov a obchodníkov ako napríklad: Predajné zručnosti, Ako komunikovať  so zákazníkom, Neverbálna komunikácia 

Ak máte otázku, ohľadne predaja, alebo s digitálnymi marketingom, prosím kontaktuje nás.

Možno by vás tiež zaujímalo:


Pridaj komentár