Ako prekonať syndróm vyhorenia

Syndróm vyhorenia je stav, ktorý postihuje ľudí, ktorí sú prepracovaní a vystresovaní do takej miery, že už nemôžu vykonávať svoju prácu. Je to stav emocionálneho, duševného a fyzického vyčerpania, ktorý môže byť spôsobený stresom, prepracovaním a nedostatkom spánku.

Tento syndróm je charakterizovaný emočným vyčerpaním, pocitom cynizmu a odlúčenosti od práce, zníženou úrovňou motivácie a produktivity v práci alebo v škole; zvýšená podráždenosť s inými ľuďmi; pocity beznádeje z budúcnosti; nedostatok radosti z činností, ktoré predtým prinášali potešenie; a ťažkosti so sústredením sa na úlohy.

Príznaky sa nemusia prejaviť, kým nebudete mesiace, alebo roky prepracovaní. Existuje mnoho faktorov, ktoré môžu prispieť k tomuto problému, ako je pracovné preťaženie, dlhé hodiny v práci, nedokončené práce, bez dostatku času na spánok, na dovolenku, na osobný život.

Syndróm vyhorenia je duševný stav, ktorý môže spúšťať množstvo faktorov. Môže to byť spôsobené dlhotrvajúcim a intenzívnym stresom, alebo môže byť vyvolané pocitom, že práca nie je nikdy dosť dobrá.

Na prekonanie syndrómu vyhorenia je potrebné starať sa o svoje fyzické zdravie, ako aj o duševné zdravie. Zdravý životný štýl pomôže udržať hladinu stresu pod kontrolou a tiež dodá energiu potrebnú na prežitie dňa. Dôležité je nájsť si aj čas pre seba – či už prostredníctvom koníčkov, alebo času s priateľmi a rodinou. keď chcete vedieť, ako čítajte ďalej.

Ak máte ten pocit, že všetkého čo robíte MÁTE ZUBY, alebo sa objavili už fyzické a psychické prejavy vyhorenia, máme pre vás riešenie. Vypracovali sme pre vás školenie , ktoré rieši syndróm vyhorenia. Nie je to prednáška, ale interaktívny kurz pre zamestnancov a manažérov firmy.

Ako zvládnuť stres a vyhorenie

Vyhorenie nie je to len pocit, alebo nálada, ale skôr dôsledok chronického stresu, ktorý môže viesť k depresii a iným zdravotným problémom.

Môže byť ťažké zistiť, kedy je čas na prestávku, no existujú varovné signály, ktoré vám môžu pomôcť identifikovať, kedy máte syndróm vyhorenia. Patria sem pocity hnevu a frustrácie, znížená produktivita, podráždenosť, slabá koncentrácia, únava a nedostatok spánku.

Existuje mnoho spôsobov, ako zabrániť vyhoreniu v prvom rade. Jedným zo spôsobov je starostlivosť o seba, ktorá zahŕňa prestávky počas dňa a dostatok spánku v noci. Ďalším spôsobom je praktizovanie všímavosti, ktorá zahŕňa prítomnosť v danom okamihu svojimi myšlienkami bez toho, aby ste ich posudzovali, alebo sa ich pokúšali zmeniť.

Zahŕňa tiež pocity cynizmu, odlúčenosti a nízkeho pocitu úspechu. Syndróm vyhorenia môže postihnúť každého, kto má prácu, kde sa od neho vyžadujú úlohy, ktoré ho nebavia, alebo o ktoré nemá záujem.

Existuje mnoho spôsobov, ako môžu ľudia zvládnuť syndróm vyhorenia a zabrániť jeho výskytu v budúcnosti. Niektorým ľuďom pomáha, ak si počas prázdnin na pár dní či týždňov zoberú v práci voľno. To im umožňuje oddýchnuť si a načerpať nové sily, než sa vrátia späť do práce s väčšou energiou a nadšením pre svoje úlohy.

Súvisiace články: Psychológia predaja v praxi, Psychológia predaja v príkaldoch

Tvoríme články, videá na podporu predaja ZDARMA. Prihláste sa na odber.

Newsletter

Ako na syndróm vyhorenia

Syndróm vyhorenia nie je choroba, ale ak sa riešiť, môže viesť k vážnym zdravotným problémom. Je dôležité vedieť, ako zvládnuť syndróm vyhorenia skôr, ako sa zhorší.

  1. Prvým krokom k prekonaniu syndrómu vyhorenia je uvedomenie si príznakov a symptómov.
  2.  Druhým krokom je prehodnotenie priorít a otázka, či nie ste príliš vystresovaní, alebo prepracovaní.
  3. Tretím krokom je začať sa zdravšie stravovať pitím väčšieho množstva vody, znížením príjmu alkoholu a dostatkom spánku v noci.
  4. Nájdite si čas pre seba.

Spoločenský, osobný a pracovný život musia byť v synchrónne. A bude prevládať len spoločenský život, tak osobný a pracovný život ide bokom. Nie je správne. Viac, ako 50% manželstiev končí rozvodom. Veci musia byť v synchrónne. Dobrá správa, že vyhorenie sa stále vyrieši. Zlá správa je tá, že skončíte v nemocnici s infarktom, alebo sa vám rozpadne osobný život a budete na začiatku kolotoča zas.

Na prekonanie syndrómu vyhorenia je potrebné stanoviť si krátkodobé ciele a dlhodobé ciele. Krátkodobé ciele sú veci, ktoré je potrebné dokončiť v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní a týždňov alebo mesiacov, zatiaľ čo dlhodobé ciele sú zvyčajne veci, ktoré bude musieť počkať na neskôr. Príkladom krátkodobého cieľa je dokončiť úlohu, ktorá mala byť splnená pred dvoma dňami, zatiaľ čo dlhodobým cieľom by bolo ukončenie vysokej školy.

Súvisiace články: Efektívna komunikácia, 

Ako motivovať zamestnancov

Stanovte si krátko a dlhodobé ciele

Na prekonanie syndrómu vyhorenia je potrebné stanoviť si krátkodobé ciele a dlhodobé ciele. Krátkodobé ciele sú veci, ktoré je potrebné dokončiť v priebehu niekoľkých nasledujúcich dní a týždňov alebo mesiacov, zatiaľ čo dlhodobé ciele sú zvyčajne veci, ktoré bude musieť počkať na neskôr. Príkladom krátkodobého cieľa je dokončiť úlohu, ktorá mala byť splnená pred dvoma dňami, zatiaľ čo dlhodobým cieľom by bolo ukončenie vysokej školy.

Po dosiahnutí cieľa si vychutnajte víťazstvo, kúpte si darček, choďte na dovolenku, angažujte sa v charite, urobte niečo pre planétu. Hlavne si uvedomte, že ste úspešné zvládli jeden míľnik. Urobte niečo, čo vás urobí šťastným.

stres kurz

Recept, ako predísť stresu

Ak ste zvládli nejakú výzvu vo vašom živote, mali by ste sa na chvíľu zastaviť a zamyslieť sa čo ste zvládli a ako.

Do poručujeme si napísať krok po kroku, čo ste robili, ako, v akej emócií ste, čo nového ste sa naučili. Ako ste zvládli „nečakané“ problémy, ako ste reagovali. Keby som to zjednodušil, kompletná  analýza. Prečo je to pre vás dôležité?

Lebo dostane odpoveď čo vám fungovalo, máte na papieri  a nie v hlave a najdôležitejšie presne viete, kedy máte „prestať robiť a venovať sa nejakým iným aktivitám. Ak ste schopný to urobiť, máte doživotný know-how, ako byť úspešný a máte funkčný recept, ako predísť stresu.

Syndróm vyhorenia u manažérov

Veľa ľudí chodí na jogu a meditácie, aby zabránil, alebo lepšie zvládal stres a vyhorenie.

Funguje to? Určite áno. Do poručujem pre každého, avšak rieši to problém len dočasne. To, že sa nestravujeme zdravo, nešportujete pravidelne, že skôr uprednostnite prácu napriek rodine, lebo máte „zodpovednosť“ za firmu, chápeme. Ak sa pýtate prečo? Tak odpoveď je jednoduchá. Kým ste na tréningu, tak myseľ na chvíľu vypne a nemáte pozornosť na denných rutinných problémoch, ktoré riešite každý deň. Hneď ráno, prípadne po  tréningu začne ten istý cirkus znovu.

Nič neriskujete. Ak sa vám naše školenie nepáči, vrátime vám peniaze.

Poznáte odpovede na otázky:

Ako si lepšie manažovať čas?

Ako zdravo zvládať nároky na pracovisku?

Ako byť efektívnejší a zarobiť viac?

Stanete sa lepším partnerom, kolegom a budete úspešnejším.

Ako si stanoviť ciele, na ktorých záleží

Ako vytvoriť rutinu, ktorá vám vyhovuje

Ako si nájsť čas na to, na čom záleží

Ako dosiahnuť pokoja v duši?

Sú dva extrémy:  Jeden extrém je, keď všetko riešite vy vo firme a každý len hasíte problémy a ten druhy je presný opak, nemáte čo riešiť. Pozrite si bezdomovca, Je „slobodný“ vôbec nerieši problémy, ktoré trápia vás.

Ako sa zbaviť stresu a získať čas

Ako získať čas a byť bez stresu, naučíme vás, ako byť produktívnejší, ako prevziať kontrolu nad svojím životom. Prihláste sa na školenie.

Slovo na záver.

Ak chcete viesť obchodný rozhovor s pozitívnym výsledkom, musíte byť expertom v každom bode jednania: Uzatváranie obchodu, Prezentácia, Ako sa pýtať klienta, Ako predstaviť seba a firmu. Ak hľadáte funkčné vzdelávanie prihláste ich na školenie.

Ak vás niečo oslovilo, alebo máte otázku, prosím kontaktujet nás


Pridaj komentár